Perrers Road

Scope

  • Concept design 

  • Planning permission in a Conservation Area

  • Construction package 

  • Interiors Specification 

  • Contract administration

We started looking at the garden design and the loft on this project and it grew to a full house refurbishment. The garden design informed and new extension and kitchen layout. At the top of the house we completed a mansard roof extension fit out and added a rear outrigger ‘pod’ extension.  In the process every room in between was considered and included into the vision of the project.  


The top suite of the house has a luxurious bathroom, switchable glass screening, built- in joinery and, for comfort, air conditioning. Every millimetre of space was considered and used in this project.
 

The narrow garden ends at a mirror and timber faced bike shed with a table space in front. between this outdoor seating and the kitchen is a long stretch of fish pond that reflects light and animates the garden. Inside the Crittall wall is a table and bench seat which looks onto the pond and garden. Expansive roof-lights add height and light into this north facing room. Oak flooring ties back to the existing living room floor retained during construction. Much of the workings of the kitchen is concealed so one can see and appreciate the furniture, the art , the worktop veining, the light fitting, the beautiful tap…and the garden beyond. 


Our clients stuck courageously to the big ideas and had the patience to deal with the finer details.

Scope