Chorleywood

Scope

  • Sketch Design

  • Planning Permission in Conservation area

  • Construction Package

When past clients decided to move out of London they fell for a 1930’s house in a lovely village.  As a young and growing family they wanted a big space that opened onto the garden in place of the existing utility room that blocked a view from inside. It was ambitious to get this contemporary extension approved to be built onto a local building of merit. The original house is largely rendered with some yellow stock brick. We used stock brick for the new elements and propped up the roof with clerestory glazing. This lift in the roof offers views of the tree and sky from inside while providing enough privacy to keep their space well defined. We worked to keep the original herringbone parquet with a step down to a the new extension giving it a little more height.


We have just submitted a planning application for a garage and garden room which again will look like part of the vernacular from the lane but look like on offspring of their extension from the garden. 

10 Barley Mow Passage
London W4 4PH 

studio@evolvearchitecture.co.uk  

Tel: ​0208 996 1686

  • Instagram
  • Pinterest

© ® EvolveArchitecture 2020